Δήλωση Προέδρου Κοινωνικής Συμφωνίας σχετικά με το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σύσσωμα στηρίζουν τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης αποτελεί «ταφόπλακα» για τη μέση ελληνική οικογένεια και την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Τιμωρούνται οικογένειες που διαθέτουν παιδιά με την οριζόντια – χωρίς κοινωνικά κριτήρια – περικοπή φοροαπαλλαγών.

Επιβάλλεται ποινή σε όσους δεν αποδείξουν ότι καταναλώνουν το 25% του εισοδήματός τους, εξαιρώντας όμως από τις εκπιπτόμενες δαπάνες τα ασφάλιστρα και τις ιατρικές δαπάνες!

Οι επενδύσεις μπαίνουν στο «απόσπασμα» με την πρωτοφανή διάταξη που αυξάνει – αντί να μειώνει -  τον συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών (από το 20% στο 25%), δηλαδή των κερδών που επανεπενδύονται, και ταυτόχρονα μειώνει την φορολόγηση των μερισμάτων (από 25% σε 10%), δηλαδή των κερδών που διανέμονται στους μετόχους!

Μία πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση που θα αποκαθιστά τη φορολογική δικαιοσύνη, θα μειώνει τους άδικους έμμεσους φόρους, θα βάζει «μαχαίρι» στη φοροδιαφυγή και θα δίνει κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, παραπέμπεται στις καλένδες.

Η τρικομματική κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στους ήδη εξαθλιωμένους πολίτες και υπόσχεται χειρότερες μέρες για το μέλλον.