Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ η πρώην βουλευτής και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι απολύσεις των 2656 εργαζομένων, εντάσσονται στο σχεδιασμό των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, βορά στα ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Δεν είναι τυχαίο ότι με μια ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου -πρωτόγνωρη παραβίαση της συνταγματικής τάξης- ουσιαστικά καταργείται το Κοινοβούλιο, αφού πια, λόγο έχει μόνο η εκτελεστική εξουσία.
Αυτή η πραξικοπηματική ενέργεια, οδηγεί ουσιαστικά τη δημοκρατία στο απόσπασμα και τη χώρα σε πολιτικό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν και να περιφρουρήσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, όπως επιτάσσει και ο συνταγματικός μας χάρτης. Η επιστημονική  κοινότητα, ο πνευματικός μας κόσμος και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεν πρέπει να επιτρέψουν άλλο, τον διασυρμό της χώρας μας και της Δημοκρατίας.
Για όσους είχαμε εκφράσει εμπράκτως την αντίθεσή μας στις αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας, το πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Δυστυχώς το κλείσιμο της ΕΡΤ συνεπάγεται σοβαρό πλήγμα κατά του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και οι απολύσεις των εργαζομένων αποδεικνύουν ξεκάθαρα την βούληση της κυβέρνησης να παραδώσει δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, βορά στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα.»