Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση Σαμαρά- Ομπάμα

Αθήνα,  09/08/2013

Από το Γραφείο Τύπου «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η  ακόλουθη ανακοίνωση για τη Συνέντευξη Τύπου Σαμαρά-Ομπάμα:

 

Η κοινή Συνέντευξη Τύπου Ομπάμα -Σαμαρά απογοήτευσε και θορύβησε  τον απανταχού Ελληνισμό. Ενώ δεν πήραμε τίποτα, συνεχίζουμε τον ολισθηρό δρόμο της επικίνδυνης υποχώρησης στα εθνικά μας θέματα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  ακολούθησε κατά γράμμα την υποβάθμιση της ουσίας του κυπριακού προβλήματος από τον Πρόεδρο  Ομπάμα σε απλή διακοινοτική διαφορά. Παρέλειψε ν’ αναφερθεί στη πάγια  Ελληνική θέση  ότι το Κυπριακό είναι θέμα διεθνές που πηγάζει από την  παράνομη στρατιωτική εισβολή και  κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού προσβάλλοντας ταυτόχρονα  το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και Δίκαιο.

Δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον ενιαίο χαρακτήρα και το αδιαίρετο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ, αντίθετα, δήλωσε  ότι, “οι νέες προτάσεις του Έλληνα Προέδρου  (sic...) ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας ” !! Aν η δήλωση αυτή αναφέρεται στην υπόπτου προελεύσεως πρόταση για υπό όρους επιστροφή μικρού τμήματος της Αμμοχώστου, σε παραβίαση της καθαρής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τότε το Κυπριακό εισέρχεται σε επικίνδυνη ατραπό .

Όσο για τη δραματική οικονομική συγκυρία και βαθειά κρίση που βιώνει η Ελλάδα,   ο κ. Σαμαράς  και ο κ Ομπάμα αρκέστηκαν σε αοριστολογίες αντί να προτείνουν συγκεκριμένα  μέτρα υπέρβασης της ύφεσης και βιωσιμότητας του χρέους .