Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με απάντηση της προέδρου της Λούκας Τ. Κατσέλη, στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ τρομάζει!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι είτε ανενημέρωτος είτε εμπαίζει ενσυνείδητα τον Ελληνικό λαό.

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος  δεν σημαίνει μείωση του ασήκωτου βάρους της υπερχρέωσης καθώς  η Κυβέρνηση , αντί να διεκδικήσει  την  ουσιαστική αναδιάρθρωση  αν όχι διαγραφή του  σωρευμένου χρέους  που ξεπερνά   το 175% του ΑΕΠ, έχει δεσμευτεί για την απρόσκοπτη αποπληρωμή του. 

Δεν σημαίνει το τέλος της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής καθώς η Κυβέρνηση έχει αναλάβει ήδη τη δέσμευση   να καλύψει  το  συνεχώς διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό  με νέα επώδυνα μέτρα. 

Τέλος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης ή των πιο ευάλωτων ομάδων,  γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εχει δεσμευθεί  ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πιστωτές της χώρας. 

Ο κ Σαμαράς  έχει καταστήσει τη χώρα όμηρο της αδιέξοδης πολιτικής της βίαιης λιτότητας . Δυστυχώς δεν έδωσε καμμία ελπίδα στην ομιλία του ότι διαθέτει την πολιτική θέληση και δύναμη  να την ανατρέψει .