ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου καθορίζουν το μέλλον της χώρας και την επιβίωση του λαού μας.
Οι πολίτες δεν είναι πια ανυποψίαστοι και την Κυριακή θα επιλέξουν Αριστερά με όπλο την ψήφο τους για να επαναφέρουν τη Δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία στη χώρα.
Ο ελληνικός λαός βλέπει στο ΣΥΡΙΖΑ τη διέξοδο από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές σκληρής λιτότητας, που αφαίρεσαν κάθε δικαίωμα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή.
Η Κοινωνική Συμφωνία από την ίδρυσή της έθεσε ως στόχο τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου δημοκρατικής ανατροπής της ασκούμενης καταστροφικής πολιτικής με τη συμπαράταξη όλων των προοδευτικών, αριστερών και οικολογικών δυνάμεων, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.
Γι’ αυτό, όπως τόνισε και η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε πρόσφατη μεγάλη εκδήλωσή μας (18 Ιανουαρίου 2015) «Συμπαραταχθήκαμε και συμπαρατασσόμεθα με τις δυνάμεις που ασπάζονται πολιτικά τη στρατηγική επιδίωξη μας, κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ….. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα διάσπασης της αναγκαίας κοινωνικής πλειοψηφικής συμμαχίας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάδειξης μια κυβέρνησης με ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή ανατροπής της ακολουθούμενης πολιτικής.»
Και το πράττουμε, διότι έχουμε χρέος να εμποδίσουμε την ολοκλήρωση της καταστροφής σε ένα περιβάλλον, που σπέρνει σύγχυση και φόβο, για να αποτραπεί η αλλαγή.
Πρέπει να αλλάξουμε το δρόμο της ανισότητας, της αδιαφορίας, της ατομικότητας και να διαμορφώσουμε το πλαίσιο της ισότητας των ευκαιριών, του στέρεου και δίκαιου κοινωνικού κράτους και κυρίως της εξασφάλισης των μέσων για μια αξιοπρεπή ζωή.
Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν σύνεση για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχει ο λαός, για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και επίκεντρο πρέπει να είναι η εμπέδωση του περιεχομένου της Δημοκρατίας.
Σήμερα οι θεσμοί αποδυναμωμένοι και ελεγχόμενοι λειτουργούν «ως υποκατάστατα συμφερόντων» γι’ αυτό κύριο μέλημα σε μια αυριανή διακυβέρνηση της Αριστεράς είναι η υπεράσπιση των θεσμών, που μόνο αυτή μπορούν να προστατεύσουν όχι μόνο τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά το κύρος μια χώρας. Και αυτό αποτελεί σημαντικό διακύβευμα για το μέλλον.
Οι καιροί απαιτούν ειλικρίνεια, οι πολίτες απαιτούν την αλήθεια, διότι λεηλατημένοι πια δεν πιστεύουν στην πολιτική, κρατούν όμως άσβεστη την ελπίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως λυτρωτής, αλλά χρειάζεται δουλειά, σύνεση, σοβαρότητα και επιστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων και ανθρώπων, που πιστεύουν ότι ο δρόμος της Αριστεράς είναι εφικτός.
Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση και χρειαζόμαστε ένα νέο τρόπο οργάνωσης της οικονομίας, της κοινωνίας και του κράτους στο σύνολό του.
Το παρελθόν αποτελεί διδαχή για όλους μας και οφείλουμε να στηρίξουμε το μέλλον σε σύγχρονες βάσεις χωρίς διαπλοκή, διαφθορά και αδικίες.
Στην κορυφαία, ιστορικής σημασίας, εκλογική διαδικασία, οι πολίτες πρέπει να δώσουμε την δική μας απάντηση ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστούμε τα ατομικά, κοινωνικά και εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας ήμουν και είμαι παρούσα στον αγώνα για τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη .
Μαρία Ηλία Κυριακοπούλου
Πρώην Βουλευτής
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας