Η ενδοτική στάση της Ευρώπης απέναντι στη Τουρκία Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να μην επιτρέπει εκβιασμούς σε βάρος της χώρας

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Η Ελλάδα καθημερινά γίνεται μάρτυρας των πλέον απαράδεκτων συστάσεων περί δήθεν ολιγωριών για τα κέντρα καταγραφής από άκρως συντηρητικές ηγεσίες, επιδεικνύοντας την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες τις οποίες έχουν αποδεχθεί και οφείλουν να τις τηρούν.
Και αν οι νεόκοπες, ανιστόρητες ηγεσίες αγνοούν την κυριαρχία ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης , έχουν υποχρέωση οι πιο ψύχραιμοι και οι έστω υποκριτικά υποστηρίζοντας τη συνοχή της, να αποκαταστήσουν την βάναυση αδικία. Έχουν υποχρέωση να αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα των μνημονίων και της βαθειάς οικονομικής κρίσης, γονατισμένη προσπαθεί να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις στους δανειστές και ταυτόχρονα να σηκώνει το βαρύ τίμημα του προσφυγικού ως συνέπεια ενός πολέμου που δεν τον προκάλεσε.
Σε πρόσφατο άρθρο μου τόνιζα ότι το προσφυγικό ζήτημα εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα .
Δυστυχώς οι υποτιμητικές και αλαζονικές αναφορές του Ερτογάν κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Τούσκ που είδαν το φώς της δημοσιότητας, δεν ήταν ικανές να ταρακουνήσουν την Ευρώπη και να απαντήσουν στον υπέρμετρο εγωισμό και τον αήθη εκβιασμό του σουλτάνου.
Και διερωτάται κανείς πως είναι δυνατόν να αποδέχονται συστάσεις και να ενδίδουν στον εκβιασμό της Τουρκίας και η «ηγέτιδα» της Ευρώπης κ. Μέρκελ να αποφασίζει για την παρέμβαση του ΝΑΤΟ σε συνεννόηση με τον Ερτογάν για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, μετά την άρνηση της Ελλάδας για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο?
Με ποια εξουσιοδότηση αυτή η απροκάλυπτη παρέμβαση στην κυριαρχία ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης?
ΤΟ ΝΑΤΟ δεν είναι αστυνομική, αλλά στρατιωτική δύναμη και ας αποφασίσει να παρέμβει κατά των τζιχαντιστών που έχουν σπείρει τον θάνατο, την τρομοκρατία και την παγκόσμια ανασφάλεια.
Δεν είναι η FRONTEX αρμόδια σύμφωνα με τη Συνθήκη, και δεν έχει την υποχρέωση να επιτηρεί αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την λαθρομετανάστευση , διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.?
Και γιατί δεν ελέγχεται η Τουρκία όταν η Ελλάδα εφαρμόζει ό,τι προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία διακινδυνεύοντας και την εθνική της συνοχή ?
Η Ελλάδα καθημερινά αποδεικνύει την αλληλεγγύη της σε αντίθεση με κάποιες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αρνούνται να εφαρμόσουν τις συλλογικές αποφάσεις.
Ευτυχώς οι Έλληνες διασώζουν καθημερινά την χαμένη τιμή της Ευρώπης.
Ας σταματήσουν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες να γελοιοποιούνται διότι προσβάλλουν εκείνους που οραματίστηκαν μια Ευρώπη ισότιμων κρατών, Δημοκρατίας , αλληλεγγύης , ανάπτυξης και προόδου .
Ας σεβαστούν επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο και ας μην τορπιλίζουν την κοινωνική συνοχή και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας κράτους μέλους της .
Ας κάνουν υποδείξεις στην Τουρκία και ας της διαμηνύσουν ότι δεν θα ανοίξουν τα κεφάλαια για ένταξη, αν δεν συμμορφωθεί με όσα προβλέπονται στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες ,όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι Κούρδοι αιχμάλωτοι υποβάλλονται σε βασανιστήρια, σφαγιάζονται και τραυματίες μένουν αβοήθητοι στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Και ας μη μιλήσουμε για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης της έκθεσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κατοχή στην Κύπρο και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις στο Αιγαίο αγνοώντας διεθνείς συνθήκες .
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οφείλουν να προστατεύσουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και ό,τι θεσμικά εκπροσωπούν και ας ξεκαθαρίσουν με ποιόν είναι :
με την Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης που δίνει έναν ανυπέρβλητο αγώνα χωρίς να ευθύνεται στο ελάχιστο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ή με την Τουρκία που το ανήγαγε σε πεδίο ανίερης εκμετάλλευσης και στυγνού εκβιασμού ?
Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να μην επιτρέπει εκβιασμούς σε βάρος της χώρας .
Η Αντιπολίτευση έχει χρέος να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να συνεννοηθεί για τα μεγάλα εθνικά θέματα.
Για να έχει η Ευρώπη μέλλον χρειάζεται Δημοκρατία στην πράξη , σεβασμό στους λαούς και αλληλεγγύη.

Πάτρα 17 Φεβρουαρίου 2016
Μαρία Κυριακοπούλου
Πρώην Βουλευτής
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Κοινωνικής Συμφωνίας »