Μαρία Κυριακοπούλου - Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να διδαχθούμε από την ιστορία

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

«Η επέτειος των 195 χρόνων από την εξέγερση των Ελλήνων ενάντια στον τούρκικο ζυγό, μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς, μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να διδαχθούμε από την ιστορία.

Είναι οι ιδέες και οι αξίες που συναντήθηκαν με τους αγώνες και μας σφυρηλάτησαν με το διαρκές αίτημα για την υπεράσπιση των ιδανικών, της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Είναι τα μεγάλα μας ιδανικά, η σπουδαία κληρονομιά μας στο διηνεκές, που μας δίνει τη δύναμη και την πίστη να αντιστεκόμαστε σε όσους μας στερούν την Ελευθερία και τσακίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιδιαίτερα σήμερα η μνήμη είναι παρούσα διότι παρούσες είναι οι προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και χρειαζόμαστε μια νέα εθνική λαϊκή ενότητα που θα μας ενώνει στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σήμερα η Ευρώπη αλλά και η ανθρωπότητα βιώνει μια γενικευμένη ανασφάλεια, προσφυγιά, μετανάστευση, τρομοκρατία και βαθειά ύφεση που συνοδεύεται από ανεργία και άγρια λιτότητα.

Χρειαζόμαστε μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη με ισότητα και δημοκρατία ενάντια στο συντηρητισμό και την ανελευθερία που τροφοδοτούν ακραίες και βάρβαρες πολιτικές».