Το Πολυτεχνείο ζει και μας θυμίσει το χρέος για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Πέρασαν 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 με αίτημα « Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία ». Η μνήμη μας ιδιαίτερα για όσους ζήσαμε εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές , θα είναι πάντα παρούσα για να τιμά, όχι μόνο όσους έπεσαν θύματα της χούντας , αλλά και όλους εκείνους που έγιναν μια γροθιά και ύψωσαν φωνή και ανάστημα στο δικτατορικό καθεστώς.

Το σύνθημα « Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία » διατύπωσε το διαρκές και το πάντα επίκαιρο αίτημα και δικαίωμα των λαών για Δημοκρατία .

Κι αν τότε χρειάστηκε η αυθόρμητη συγκρότηση ενός κινήματος ανθρώπων, που αγκαλιάστηκε από όλες τις γενιές , σήμερα η συγκρότηση ενός δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου είναι αναγκαία . Είναι ο δρόμος για να αντιμετωπίσουμε το χάος που προκάλεσε η συνεχιζόμενη βάρβαρη λιτότητα. Είναι η απάντηση στη χαμένη ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια , στην αρπαγή κάθε αναπτυξιακού πόρου της Πατρίδας μας από τους αδίστακτους δανειστές , που θέλουν να αφανίσουν, χωρίς ίχνος σεβασμού, την κυριαρχία ενός κράτους μέλους τους .

Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο « χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει κράτος δικαίου , χωρίς συνδικάτα δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα , με γονατισμένους πολίτες δεν υπάρχει ελπίδα , με τη νέα γενιά στο περιθώριο δεν υπάρχει μέλλον.
Χρέος μας ο αγώνας για να παλέψουμε την αδικία , την ανισότητα και τη φτώχεια .

Μαρία Ηλία Κυριακοπούλου
Πρώην βουλευτής –
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κοινωνικής Συμφωνίας