Δήλωση της Μαρίας Κυριακοπούλου για την 28η Οκτωβρίου

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/koinonik/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

28η Οκτωβρίου: Οι Έλληνες αναμετρήθηκαν με την ευθύνη πράττοντας τα δύσκολα

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλά μια εθνική επέτειος. Είναι ένα ιστορικό γεγονός τεράστιας σημασίας για την ανθρωπότητα, που συμπύκνωσε τη θέληση του ελληνικού λαού για αντίσταση κατά του χιτλερισμού και του φασισμού.

Οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από την υπεροχή (ανθρώπων και μέσων) των κατακτητών, διότι αναμετρήθηκαν με την ευθύνη πράττοντας τα δύσκολα.

Ήταν η ψυχή που όπλισε με θάρρος. Ήταν η προτροπή του Θουκυδίδη που μπολιάζει την ιστορία στο διηνεκές «Χωρίς ευψυχία μπροστά στους κινδύνους καμία τεχνική εμπειρία δεν έχει ισχύ, διότι ο φόβος αχρηστεύει τη μνήμη και η γνώση έχει θάρρος που ωφελεί».

Ήταν η ομοψυχία των Ελλήνων να υπερασπιστούν το μέγιστο αγαθό, την ελευθερία, διότι, όπως έλεγε ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς «... μάθε η προκοπή δεν είναι για τους δούλους... η προκοπή είναι για τους ελεύθερους».

Το μεγάλο ΟΧΙ ήταν μια συνειδητή επιλογή στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προκοπής.

Για αυτήν την προκοπή πρέπει να παλέψουμε και σήμερα. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ισχυρό δημοκρατικό μέτωπο, που θα βγάλει την πατρίδα μας από την επιτροπεία και την ιδιότυπη κατοχή, με ένα εθνικό σχέδιο ουσιαστικών-θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Αυτή πρέπει να είναι η σημερινή αντίσταση για να υπάρξει Ελευθερία, Εθνική Κυριαρχία και Δημοκρατία.