1.Τί μηνύματα εισπράττετε ως υποψήφια της Κοινωνικής Συμφωνίας από τους ψηφοφόρους της Αχαΐας, δεδομένου ότι αναφέρεστε σε έναν νομό με στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ;
Από την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες της Αχαΐας προσλαμβάνω θετικά μηνύματα. Σήμερα ο λαός μας δεν είναι ανυποψίαστος, γνωρίζει τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί τον Ιούνιο. Γι αυτό θα δώσει την δυνατότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στην «Κοινωνική Συμφωνία», αν κρίνω από την μεγάλη αποδοχή που έχουν οι θέσεις μας.
Προσδοκώ επίσης από το εκλογικό σώμα, επικροτώντας την στάση μου κατά του μνημονίου που οδηγεί την χώρα σε μια πορεία υποτέλειας και διάλυσης, να με στηρίξει και προσωπικά για να συνεχίσω να υπηρετώ με την ίδια πίστη τις αρχές της Δημοκρατίας που στηρίζουν τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του.
2.Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος της Κοινωνικής Συμφωνίας για το νομό Αχαΐας; Είναι εφικτό το διψήφιο ποσοστό;
Αν λάβω υπόψη μου τη στάση των συμπολιτών μας και την βούλησή τους να καταψηφίσουν τα μεγάλα κόμματα είναι εφικτό το διψήφιο ποσοστό.
Ο εκλογικός στόχος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» πρώτα απ΄όλα επικεντρώνεται στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νέου μας πολιτικού φορέα. Ξεκινώντας από αυτή την αφετηρία, όλοι οι υποψήφιοι και τα μέλη μας, στοχεύουμε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο θα δίνει ώθηση στην «Κοινωνική Συμφωνία» ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό ανάχωμα στην καταστροφική πορεία.
3.Τί σας ενόχλησε περισσότερο στην πολιτική της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και σας έκανε, να αποστασιοποιηθείτε;
Η μετάλλαξη του από ένα αριστερό πολιτικά και ιδεολογικά κόμμα σε νεοφιλελεύθερο.
Προσωπικά έμεινα σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέβρη. Το ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιήθηκε από τον πυρήνα της ιδεολογίας και πολιτικής του και έπαψε να εκφράζει το μη προνομιούχο Έλληνα.
4.Η Κοινωνική Συμφωνία, προβάλλεται ως η εναλλακτική λύση, υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο;
Καταψηφίσαμε το μνημόνιο διότι οδηγεί σε καταστροφική και μονόπλευρη λιτότητα. Είναι συνταγή που οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση και την χώρα σε χρεοκοπία. Επομένως υπάρχει λύση και αυτή βρίσκεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που στηρίζεται στην αρχή των κοινωνικών ισοδύναμων.
Όταν μιλάμε για κοινωνικά ισοδύναμα, εννοούμε δίκαιη κατανομή των βαρών αντί των οριζόντιων μέτρων που διαρρηγνύουν τον ιστό της κοινωνίας, χτύπημα της αισχροκέρδειας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αντί των δυσβάστακτων φορολογικών μέτρων, ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων αντί της εργασιακής ζούγκλας, στήριξη των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων με «κούρεμα» των δανείων σε όσες περιπτώσεις είναι αναγκαίο, πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους, αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου και ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως ανάχωμα στο κύμα της φτώχειας.